Jeugdig

Reeds op jeugdige leeftijd was al duidelijk dat kleine Fransje een geboren acteur was. Verkleed-partijen, toneelstukjes op school, afijn kijk maar even mee naar de talloze opnamen, die slechts een heel klein onderdeel vormen van een enorme verzameling familie-foto's. Zo zien we Frans hierboven als de beruchte Professor Lupardi uit het destijds zeer populaire strip-verhaal "Kapitein Rob" en dat dan in de 8 oktober optocht in Alkmaar. Na zijn geboorte in den Haag verhuisde de Hoo (vóór zijn naams-verandering) naar Wassenaar, vervolgens naar Hattem en daarna werden het nog St. Maarten (nh), den Helder en ná Alkmaar en Hilversum uiteindelijk de Berger Heerlijkheid waar hij het tot op heden bijzonder goed toeven vindt. De foto's spreken boekdelen.

Hallo Fransje Met thee-muts Kabouter Frans Kalashnikov ?

Grote Veder Vat geen kou Boy Swing it out ! Hè:... hij rookt niet! Volksverlakkerij

Dit is "Sparrenenk" in Hattem, (Gld.). Een kast van een villa waarin ik in en ook nog ná de 2e W.O. woonde. Groot en ongezellig maar wel met veel ruimte en dus handig als je "kantoor aan huis" hebt. Op de voorgrond poseren Frans met zijn buurjongen Cor Barten uit het Noord-Hollandse St. Maarten. Frans en zijn moeder woonden (ná de oorlog) tijdelijk bij hen in een oude kippen-schuur en dit was tijdens een vakantie bij vader Sieb. Ook nu nog (in 2013) is er contact met Cor.

Eerst was ik bassist in het Euro-kwartet en daarna bas-gitarist in mijn eigen Atlas-kwartet

Mijn eerste "eigen" orkestje was het "Kartet Frans Peters", waarmee al snel werd opge-treden voor de AVRO. Het begon op 24 april 1955. Later werden het The Rockets, het Eouro-kwartet en tenslotte het Atlas-kwartet, waarmee ik zelfs de beroeps-status bereikte. Behalve op bruiloften en partijen speelden we ook in het Casino te Knokke en zelfs voor tien-duizenden feestvierders in de Duitse Westfalen-Halle. Onze drummer Huub Jansen was toen al een top-attractie op zich zelf.

Hier ziet u top-slagwerker Huub Jansen die bij mij in het Atlas kwartet speelde. Een showman eerste klas die later ging excelleren in de beroemde Dutch Swing Colege. Helaas is Huub er al niet meer. Een groot gemis! Gelukkig is Lars Nijman een geweldige en waardige opvolger. (Zie "Diverse")

Links (vooraan) mijn moeder Coos Hanse met haar zigeuner-orkest uit Alkmaar. Onder haar arm een Marcus Antonius Cerin. Een italiaanse viool uit Venetie van het jaar 1788. "Aan de deur" gekocht, zoals ze zelf altijd vol trots vertelde. Het instrument produceert (vooral in de lagere regionen) een zeer warme klank!

©1934-2013 franspeters.nl