Fake-name

Ook in de muziek zou alias Frans Peters gebruik blijven maken van de betreffende artiestennaam en ( behalve naaste familie-leden ) weten zelfs zeer naaste vrienden en kennissen niet beter of zijn aangenomen naam is de enige echte. Wat toch een bedrog niet waar?. Nou-ja: het went wel!

 

In de hierna volgende hoofdstukken (pagina's) vindt je een litanie aan gegevens over leuke en helaas soms minder leuke gebeurtenissen. Je kent het wel: "Een lach en een traan, zo is nu eenmaal het bestaan". Denk van me wat je wilt maar zeg niet dat ik een saai mannetje ben want dan moet je toch even deze Site maar eens helemaal goed doorlezen.

Veel plezier er maar mee!

Een artiestennaam . . . . .

. . . hoe kom je er aan ?

 

Ja daar begint het gedonder al. Inderdaad heb ik iets uit te leggen en daarvoor moeten we heel lang terug in de tijd. De tijd dat Frans de Hoo door Alkmaar trapte op een oude drie-wielige bakfiets. Frans de bakfietsridder weetsjewel? Dat vervoermiddel diende voor het vervoeren van een heuse poppenkast met daarbij de benodigde geluidsinstallatie. Als rechterhand van ene Rudi Carrell ( ja die ) was ik de gelukkige compagnon van de man die later zo beroemd en vermogend zou worden. Hij deed de poppen - en de zaken - en Frans zorgde dus voor de logistiek, zal ik maar zeggen. Bijdehante Ruud was toen al zo slim om met bvb een schoolbestuur contracten af te sluiten voor zo'n optreden op het schoolplein en legde dat ook zwart-op-wit vast. Rudi Kesselaar (want dat was zijn echte naam) ondertekende die contracten en stond er op dat ook mijn naam en functie werden vermeld. Toen als snel de naam de Hoo voor problemen zorgde en abusievelijk werd verstaan als de Hoop, de Hoge of van Hoog, werd der Roedie het spellen al heel snel zat en stelde voor dan maar een fake-name aan te schaffen. "Iets van Jansen of Pieters", zo stelde hij voor . . . lekker eenvoudig en omdat een famili-lid Peters heette werd daarvoor gekozen. Na vele vele jaren en een eigen "Frans Peters Studio" is het toegestaan om bij de bank en nota bene zelfs bij de belastingdienst te mogen tekenen met:

 

(zns) . . . . . Frans Peters

 

 

Lees verder op de volgende pagina's hoe het Frans Peters verging in zijn verdere leven. Maak kennis met zijn familie, vrienden en kennissen. Ervaar hoe je door hard te werken en ook zeker met een beetje geluk heel veel lol kunt hebben in een leven vol uitdagingen. Wellicht kom je jezelf tegen in de lange lijst met namen van diegenen die Frans leerden kennen als fabrieks-arbeider, pakhuis-knecht, metaalbewerker, diamantslijper, winkelverkoper, film-operateur, musicus (bassist), orkest-leider, studio-eigenaar (geluids-technicus) camera-man, fotograaf, video-editer, liedjesschrijver, auteur, redacteur, zanger en vooral ook levensgenieter. Het laatste op een wel heel bijzondere manier want alhoewel serieuze Frans niet rookt, niet drinkt en al tientallen jaren "netjes" getrouwd is, staat in het dagelijks leven niet alleen plichtsbesef maar vooral ook humor voorop. Houwen zó . . . . de Hoo !

©1934-2013 franspeters.nl