Familie 2

Aangenaam! Familie 2 ( Pagina 4 )

Maak hier kennis met de rest van mijn familie.

Ingewikkeld is mijn stamboom niet want moeder Coos en vader Syb hadden slechts één kind van 7 mei 1934 (ja dat ben ik) en uit Pa's tweede huwelijk met Fok kwamen maar vier nakomenlingen voort, die op het moment van onderstaande foto met Pa en Fok in Steenwijk woonden. Zelf verbleef ik toen bij mijn moeder Coos en Tante Sjaan in Alkmaar. Om het overzichtelijk te houden beperk ik mij tot de broers en zussen want deze WEB-Site is beslist geen complete biografie met alles-d'r-op-en-d-r-an.

Hier moeten jullie het maar mee doen.

"Tat-ta-taaaaa". . . hier zijn ze dan: mijn half-broertjes en half-zusjes want het woord "Stief" vind ik een heel naar woord maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Op het moment van bijgaande foto ( 1957 ) woonde Pa en Fok in Steenwijk, samen met: Margreet (geboren 23 juli 1948 en inmiddels overleden), Peter ( geb. 11 maart 1951 ), Josien ( geb. 30 september 1952 ) en tot slot Bart van 16 novenber 1956. Natuurlijk heb ik ze door de jaren heen wel eens ontmoet maar grote broer Frans was altijd zó "doenig" dat er meestal weinig kwam van van zo'n familie-bezoek. Toen Fok 80 werd maakte ik nog wel even een jubileumfilm, dat wel!

De familie verhuisde later naar Hattem (waar ook ik eerder woonde) en Margreet trouwde, kinderen kreeg en er woonde tot aan haar overlijden in 2011. Peter de Hoo werd ambtenaar op Vlieland en rust daarvan nu uit in Leeuwarden. . . . hoe verzin je het! Josien, had haar Hans, werkte bij het Nationaal Ballet en ze woonden riant in Amstelveen. Helaas is ze in maart 2014 - veel te vroeg - overleden. Een heel interessante bijkomstigheid is Hans zijn passie voor z'n oude woon- en ex-verblijfplaats den Helder. Mijn vader en moeder waren prominent aanwezig in de Marine-stad en Hans heeft in mooie boekjes de verhalen "rondom" op voortreffelijke wijze weten vorm te geven. Iedere Heldernaar zal veel herkennen in deze leuke naslagwerkjes. (Google bol.com)

Bart is leraar "Communicatie-wetenschappen (Beeld & Geluid op HBO niveau) en wel in de - ook mij zo bekende - "Peperbus-stad" Zwolle. Ik vind het zó wel genoeg want de telefoon zal evengoed wel snel rinkelen ná het ophoesten van al deze gegevens uit het blote (kalende) hoofd . . . het is niet anders !

Zie de sprekende gelijkenis:

< Links: Vader Syberen

Links-onder: Frans Peters

Hieronder: zoon Mark.

De laatste woont al jaren op Curacao

 

Barbé met Chichi De terreinwagens van hun Safari-bedrijf

Barbe in The Mood Reina vindt knuffelen "Dol-fijn"

Na beiden als Dive-Master gewerkt te hebben bij Jean-Michel Costeau op de Fiji's, werden Mark en zijn Barbé duik-instucteur en dolfijnen-trainer bij het Seaquarium op Curacao. Op dit ogenblik hebben ze een bedrijf ("Yellow Jeep Safari's") dat met een aantal vervoermiddelen niet alleen Safari's verzorgd maar ook de "Transfers" tussen de cruise-schepen, het vliegveld en de diverse grote hotels. Geheel rechts Mark met een nieuwe Toyota

Het helemaal zelf gerenoveerde huis Mark met een nieuwe Toyota

Dit gedeelte is op verzoek van een niet nader te noemen persoon verwijderd !.

©1934-2013 franspeters.nl