huis & tuin 2

Huisje, tuintje en bewoners nr. 2

Nog even geduld svp want zo'n uitgebreide WEB-Site vergt een heleboel tijd. Leuk om in de toekomst nieuwe dingen te ontdekken. Soms vind je een stukje geschiedenis terug waarin je ooit zelf een rol speelde. Soms is het simpelweg iets over andere mensen of situaties die je boeien. t' Is net een TV-serie maar dan met waar-gebeurde verhalen en . . . . . nog gratis ook!

 

"Zeg het met bloemen"

( Uit eigen tuin )

Nou ja, . . . misschien is het toch goed even een kleine toelichting te geven want eigenlijk moet je zelf onder bladen van zo'n Gunnera hebben gestaan om te ervaren hoe dat voelt. De Gunnera manicata komt oorspronkelijk uit Brazilié en moet s'winters worden afgedekt tegen de Hollandse kou. De Passie-bloem met zijn vele gekleurde bloemblaadjes worden wel gerelateerd aan bijbelse verhalen. De twee maal vijf kroonbladeren zouden een verwijzing zijn naar tien van de twaalf apostelen: Petrus en Judas uitgezonderd. De drie stampers lijken op de spijkers waarmee Jezus aan het kruis werd genageld. De corona lijkt op de doornenkroon van Christus. De kronkelige ranken lijken op een zweep. De drie schutbladeren stelden de drie Maria's bij het kruis voor (Jezus' moeder, Maria van Bethanië en Maria Magdalena) Het blauw van de bloem verwijst naar de hemel of naar het blauwe kleed van Maria. Hoe het ook zij: wij hebben zo ons eigen paradijsje gecreéerd en leven er in als onze lieve Heer in Frankrijk. Uren in de file staan om in Frankrijk te kunnen genieten is voor ons geen optie.

Bezoek je ons ooit, dan hebben we wel een aardig plekje om bij te praten: windvrij en omgeven door prachtige kleuren en heerlijke geuren.

Wij nemen afscheid op deze pagina met een laatste herfst-foto van zo'n uiterst ingenieus spinnenweb. Één van de wonderen der natuur!

Bedankt voor de aandacht en groetjes van Frans & Reina

©1934-2013 franspeters.nl