Culinair

Mâitre Francois kookt van genot !

Je kunt in het leven niet alles goed doen maar probeer het dan in ieder geval. Zo kwam ik door omstandigheden (ziekte van Reina) noodgedwongen in de situatie waarin ik het huishouden moest overnemen, inclusief koken. Heb je geen twee linker handen en ben je slim genoeg dan moet zoiets lukken. Een echte doorbraak kwam pas toen ik voor Unilever Food Solutions de Internet Spotjes ging maken. Top-kok Guido Robert filmde op de zaak culinaire hoogstandjes, terwiijl ik de opnamen dan monteerde. Ongekend lekkere en vooral ook fraai-ogende specialiteiten en Frans zou Frans niet zijn als hij dat ook niet zou kunnen maken. Behalve appeltaart "Speciaal" ala Mâitre Francois (met Goudreinetten uit het eigen boomgaardje) kwam zo ook "Makreel in bladerdeeg" op het menu. Vooral op het gebied van de diverse soorten soep staat de amateur-kok bekend bij familie, vrienden en kennissen. Hij overweegt nu een kook-boek te gaan schrijven: "Hoe maak ik een vierkante Pizza" want volgens Francois Pétèrceli horen pizza's helemaal niet rond te zijn. Afijn, voorlopig nog maar even geen eigen restaurt.

Wie houdt er nu niet van lekker eten en drinken? Zie en lees wat Frans daar nu weer mee te maken heeft.

 

©1934-2013 franspeters.nl