Video 2

Wegens tijdgebrek is er een beetje achterstand in het produceren van nieuwe verhalen want zomaar wat onzin ophoesten is er niet bij. Daarom even geduld aub.

Op wat voor manier kwam ik in aanraking met het film- & video-vak? Wat heb ik er allemaal mee gedaan en wat doe ik nog met het vastleggen en monteren van beeld & geluid. Wat heeft of had de jeugdige top-producer en regiseur Tim Oliehoek er mee te maken. Nog even en je weet van "De hoed en de rand". . . . . een spannende mini-serie in één deel, alleen geschikt voor onder de 65 !

Wordt vervolgd !

Al in mijn studio periode had ik niet alleen belangstelling voor geluid maar ook voor beeld en/of een combinatie daarvan. De door mij zelf geproduceerde en opgenomen LP's met muziek of effecten werden op meerdere labels World-wide uitgebracht en goed verkocht. De arrangementen waren van ene John Reeds, die toen al een dagje ouder was maar een fabelachtige vakman met heel moderne opvattingen. De muziek en effecten werden regelmatig gebruikt in Nationale en Internationale Tv-series en documentaires. Ook maakte ik nog een zogeheten "Landen-album" met een hele litanie aan verschillende muziekjes, passend bij een betreffend land. Om een stukje van die speciale filmmuziek te kunnen beluisteren (lieflijk, achtervolging, romantisch of horror) kunt je even op één van de hieronder staande Fragmenten klikken. Het componeren , arrangeren en opnemen van filmmuziek - al dan niet met een groot orkest - is een gigantische job.

--------------------------------------------------------------------------------

Later toen ik m'n eerste video-camera kreeg vond ik niet alleen de regen maar ook een brandende zon heel erg onaangenaam. Je kon plastic hoezen voor krijgen tegen de regen maar dat is erg lastig. Ook waren er opsteek-schermpjes maar Frans P. zou Frans P. niet zijn als hij die weer niet zelf in elkaar zou knutselen. Dat beviel prima: niet duur maar wel zeer effectief. Behalve als het hard waaide want dan ging je er mee de lucht in wat dan weer het voordeel had dat je prachtige lucht-opnamen kon maken . . . . een grapje . . met uw welnemen.

Fragment A:

 

Fragment B:

 

Alle gebruikte muziek op deze Site staat al op YouTube maar mag desondanks niet worden gebruikt voor commerciele doeleinden. De muziek is aangemeld bij BUMA/STEMRA door Frans Peters en/of derden. Houd daar rekening mee.

©1934-2013 franspeters.nl