studio"s

Ja het was een heel heel klein oud pandje daar aan de Breestraat in Alkmaar maar je kon er lawaai in maken zoveel en zo hard als je maar wilde want aan één kant was er een magazijn en aan de andere kant was er een oude buurvrouw die aan beide kanten doof was. Met eierenrekken en oude vloerkleden was de accoustiek dan al gauw goed genoeg, dacht je toen nog in je onwetendheid!

Alhoewel in Alkmaar (qua successen) de victorie begon, werd het enige tijd later toch de kippenschuur in Baambrugge waar zou worden opgenomen. De schrijver Pi Veriss (van "Geef mij maar Amsterdam") werd er mijn compagnon en hij bracht toen één van de eerste Multi-track recor-ders mee. Eerst met 3 "sporen" en later zelfs aangevuld met nog één track. Lees verder hoe het zich daarna ontwikkelde.

Je kunt het Farceteam oproepen door op "Kielekiele Koeweit"! te klikken

 

Wereldfaam tussen de koeien

Om het hoofdstuk "Plattelands-muziek" af te sluiten gaan we terug naar de eerste jaren zeventig want daarmee begon een totaal nieuw hoofdstuk. We namen de Playback-tapes al op met het toen zeer populaire TV programma "Farce Majeure" waarbij de grote Harry Bannink ook al een belangrijke rol speelde. Dat heeft meer dan tien jaar mogen duren en later zou ik nog een onverwacht leuk aandeel krijgen in het tot stand komen van hun grote carnavals-kraker "Kielekiele Koeweit"! Toen ik alleen in Hilversum verder ging verhuurde Pi Veriss de Baambrugse studio aan de heuse, enige echte Beach Boys die er hun album "Holland" in opnamen. Toen die uiteindelijk weggingen kwam ene Don Willard er in maar of er nu weer kippen in rondlopen weet ik echt niet. Het avontuur bracht mij in ieder geval geen windeieren.

Als er ergens een belangrijk punt was in mijn leven, dan was het wel het moment waarop ik besloot iets in de muziek te gaan doen want uiteindelijk bracht dat me waar ik nu ben en daar ben ik niet alleen blij mee maar ook dankbaar voor. Het was hard werken maar het was het waard.

©1934-2013 franspeters.nl